Fog implantátum árak – mi a jó megoldás, és mennyibe kerül?

Az árak attól függenek, hogy milyen minőségű egységeket építünk be. Mennyire pontos az illeszkedésük, mennyire hosszantartó a megoldás, amit kínálnak, vagy éppen mennyire segítik, hogy egy esetleges utólagos kezeléshez le lehessen szedni a beépített fogat, vagy fogsort.

Milyen tételekből állnak össze a fog implantátum árak? Mitől jó egy implantátum? Mire figyeljen, ha élethosszra szeretne fogbeültetést?

Egy fog elvesztése rendkívül kellemetlen élmény. Elveszti mosolyát, magabiztosságát, mondhatjuk úgy is, hogy veszít társadalmi rangjából. Természetes, hogy szeretné ezt a problémát mielőbb megoldani. Ha azonban fog implantátum iránt érdeklődik, hamar szembe találja magát azzal: az árak erősen szórnak, Önnek pedig fogalma sincs, miből áll össze az ár, miért kerül itt ennyibe, ott annyiba. És főként: vannak-e minőségbeli eltérések, indokolja-e valami az árkülönbségeket.

Márpedig Önnek biztonságos, tartós, eredeti fogaival megegyező pótlásra van szüksége. Lehetőleg minél hamarabb.

Praxisom során gyakran találkozom a kérdéssel, amit nem oszlatnak el a netes oldalak: ténylegesen mennyibe kerül a fogbeültetés, azaz mennyibe kerül egy fog implantátum? Több mint 15 éves szájsebészi gyakorlattal, legalább 5 ezer beültetett implantátummal a hátam mögött megpróbálok áttekintést adni arról, nagy általánosságban hogyan is alakulnak a fogbeültetés árak.

Fog implantátum árak – az általános képlet

Először is szeretném tisztázni: fog implantátum alatt a köznyelv azt a 3 részből álló egységet érti, amely:

 • maga az implantátum, amit a foggyökér helyett építünk be,
 • egy köztes, csavaros tag (a közti fej, vagy közti elem), amit az implantátumra rögzítünk, és amely majd a felépítményt tartja,
 • a felépítmény, amely valójában a korona, vagyis a fog.

Az árak attól függenek, hogy milyen minőségű egységeket építünk be. Mennyire pontos az illeszkedésük, mennyire hosszantartó a megoldás, amit kínálnak, vagy éppen mennyire segítik, hogy egy esetleges utólagos kezeléshez le lehessen szedni a beépített fogat, vagy fogsort.

A minőségi implantátum részei pontosan illeszkednek

Titán vs. Cirkónium implantátum ára

Maga az implantátum, ami a foggyökér szerepét tölti be, és mélyen beágyazódik az állkapocs-csontba, jellemzően 2 anyagból készül. Titánból és cirkóniumból. A titán rugalmasabb, a cirkónium ridegebb, törékenyebb, de a titánnál is szövetbarátabb. A titániumból készültek ára 100-300 ezer forint között mozog, a cirkóniumoké ennek másfél, kétszerese.
A legfontosabb különbség a két anyag között akkor derül ki, ha valamilyen nem várt esemény miatt idő előtt el kell távolítani az implantátumot. Ilyen esetekben a ridegebb cirkónium kiemelése a törésveszély miatt rendkívül rizikós.

A közti fej

Bár gyakran nem építenek be közti fejet, hanem az implantátumra ragasztják a felépítményt, ez a tag is rendkívül fontos. Erre az elemre kerül csavaros megoldással a felépítmény, a hétköznapi értelemben vett “csavaros fog”. Segítségével a későbbiekben szükség esetén leszedhető, cserélhető a felépítmény.

A felépítmény

A felépítmény a fog helyettesítésére szolgáló darab, ez adja a rágófelületet. Lehet fémvázra, vagy cirkonra égetett porcelán. A közti fej és a felépítmény együttes ára – minőségtől függően – 90-220 ezer forint között mozog.

Fogbeültetés árak – az Ön konkrét helyzete

A fogászati implantátum ára egy hiány pótlása esetén ennek a 3 elemnek az árából, és a kezelések költségéből áll össze. Vagyis a felhasznált implantátumok minőségétől függően alaphangon 200, a legmagasabb minőségben akár 800 ezer forintra rúghat egy beültetés.

Implantátumok segítségével nemcsak az egyedi, hanem több, egymás mellett álló fog elvesztéséből adódó foghiány is pótolható. Ilyenkor két implantátum tart meg – hídként – több fog-felépítményt. Az ilyen tagok árába a két implantátum (plusz a két közti elem), a híd tagjai, valamint a kezelések költségei tartoznak bele. Egy 3 tagú, 2 implantátumon támaszkodó fogpótlás ára – minőségtől függően – összesen 600 ezer és 1.2 millió forint közötti összeg.

De implantátumok tarthatnak komplett alsó vagy felső fogsorokat is. Ezesetben 4-6 implantátumra építjük fel mind az alsó, mind a fölső fogsort, és ezek teszik lehetővé a mozgásmentes rögzítést. Természetesen közti elemek használatával ez a kötés is oldható, így szükség esetén a fogsor (például vizsgálatra, gyulladás megszűntetését célzó kezelés idejére) időlegesen levehető. Egy teljes, implantátumokon nyugvó – alsó VAGY felső – fogsor ára 1.5-3 millió forint, attól függően, hogy az eljárás során milyen minőségű fogászati anyagokat használunk. Ezek a tájékoztató árak jó kiindulási alapot adhatnak tehát arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy teljes fogsor.

Fog beültetés – árak, minőség, tartósság, biztonság

A fog implantátum árakat (és a tartósságot!) első sorban a beépített elemek minősége határozza meg. Itt is érvényes a magasabb ár = magasabb minőség. Na de mit jelent mindez? A gyakorlatban több dolgot is.

Pontos illeszkedés, kevesebb baktérium

Például azt, hogy a beültetett, egymáshoz rögzített elemek milyen pontosan illeszkednek egymáshoz. Az implantátum és a közti fej, vagy a közti fej és a felépítmény közötti, a – gyengébb minőségből fakadó – hézagokban megtelepednek a baktériumok, nem kívánt fertőzésnek kitéve a területet.

Fontos, hogy utólag javítható legyen

A minőségbéli különbség abban is megmutatkozik, ha valamely oknál fogva le kell szerelni a felépítményt. A minőségi anyagokból, magas szinten megmunkált implantátumok fém részei sokkal jobban viselkednek az ilyen helyzetekben. Például könnyebben szétszerelhetőek hosszú idő elteltével is, vagy éppen nem törnek el a munkálatok során.

A minőségi felület könnyebben tisztítható

De abban is tetten érhető a különbség, hogy például egy felépítmény milyen anyagból van, mennyire finom felületűre megmunkált, ezáltal mennyire segíti, vagy gátolja felületein a lepedékképződést. A gyengébb anyagok mikroszintű egyenetlenségei vonzzák a nemkívánatos kórokozókat.

Élethosszra készül

Általánosságban elmondható, hogy a drágább megoldások hosszú távon egyáltalán nem biztos, hogy költségesebbnek bizonyulnak, különösen nem várt eseményekkor (gyulladás, fertőzés, csontsérülés). Az implantátumokat 10-15 évre, de megfelelő gondozás és rendszeres kontroll esetén akár egy élethosszra készítjük.

Mikor van szüksége fog implantátumra?

Erről minden esetben konzultálni kell fogorvosával, hogy az Önnek lehető legjobb megoldást találhassa meg. Általánossában azonban elmondható, hogy olyankor, amikor:

 • egészséges fogak közötti foghiányt kell megszüntetni, ahol nem célszerű a híd érdekében lecsiszolni az ép fogakat,
 • több fog hiánya miatt nem lehet megoldani híd építését,
 • sorvégi foghiány van, ami miatt híd nem építhető,
 • a fogak nagy részét elveszítettük, és a megmaradtak sem kellően stabilak,
 • szájpadláson zárt protézis miatt csökkent az ízérzékelés.

IMPLANTÁCIÓ utókezelés – Titkok és tippek

Ne akkor kapkodjon, amikor túl van a műtéten, vagy problémája van a sebével. Gondoljon már most a gyógyulására, és töltse le a segítséget!

Ha biztonságos, hosszútávra szóló fogbeültetést szeretne, itt megtudhatja, Ön mit tehet a beavatkozást követően a siker érdekében.

 • Ezt tegye, hogy elkerülje a duzzanatot

 • Ilyen fájdalom esetén keresse fogorvosát

 • Ezeket kerülje beültetés után

 • Így öblögessen, és tisztítsa a sebet

Kérem a titkokat

* Adatait az Adatvédelmi Tájékoztatóban (GDPR) közöltek szerint, diszkréten kezeljük.

 • 15 év szájsebészeti és implantológiai tapasztalat

 • több mint 5.000 beültetett implantátum

 • kizárólag minősített implantológiai anyagok és technológiák

 • a Berni Egyetem továbbképzésén kvalifikált szakorvos

 • rengeteg elégedett páciens – olvassa el véleményüket

Az implantálás lényegesen kellemesebb, és rövidebb ideig tart, mint egy fogkőleszedés

Alapvetően sosem voltak túl jó fogaim. Könnyen romlottak, törtek, rengeteg bajom volt velük. Egy idő után többet elvesztettem, amiket nem is lehetett pótolni, ráadásul volt egy beépített hidam is, amit húsz év után cserélni kellett. Bárhogy is halogattam, ha vissza akartam nyerni a fogaimat, meg kellett barátkoznom az implanttal.

Korábban több mint 15 évig volt egy fogorvosom, de nyugdíjba ment, és nemigen találtam magamnak másikat, akivel elégedett lettem volna. Legalább 8 fogorvost "koptattam el", így teljesen tanácstalan voltam, kire is bízhatnám magamat.

Kiderült, hogy egy ismerősöm Bálinték rendelőjébe jár. Egy alkalommal elkísértem egy húzásra. Kifejezetten allergiás vagyok a különböző fogászati recsegésekre-ropogásokra, úgyhogy már csak attól majdnem elájultam, amit közben hallottam. A végén viszont a legnagyobb döbbenetemre azt mondta, semennyire nem fájt, sőt, nem érzett semmit!

Na, ez volt az a pillanat, amikor komolyan elkezdtem a fogbeültetésen gondolkodni.

Elmentem konzultációra, és már az első találkozáskor tudtam, hogy ha valahol, itt mindent meg fognak csinálni. Nem is csalódtam bennük.

Összesen 4 implantációm lett. Ebből az egyik elég komplikált volt, mert ahhoz arcüreg-emelést is kellett végezni. A teljes folyamat nagyjából fél évig tartott. Az volt a legmeglepőbb, hogy sem a műtétek, sem a gyógyulás alatt nem éreztem semmi fájdalmat, nem volt gyulladás, még az arcom sem dagadt be. Közvetlen műtét után egy-egy fájdalomcsillapítót a biztonság kedvéért bevettem, de igazából lehet, hogy anélkül sem lett volna kellemetlen.

Most nagyon jól vannak a fogaim. Nem lötyög, nem zörög, nincs hiány, nincs kellemetlen érzés. Ami nekem megdöbbentő volt, hogy az egész implantálás lényegesen kellemesebb, ha lehet ilyet mondani, és rövidebb ideig tart, mint egy sima fogkőleszedés. Nem tudom, máshol hogy mennek ezek a dolgok, de Bálint rendelője nekem bejött 🙂

M. Zsolt, Budapest

5.0
2018-10-29T14:54:40+00:00

M. Zsolt, Budapest

Alapvetően sosem voltak túl jó fogaim. Könnyen romlottak, törtek, rengeteg bajom volt velük. Egy idő után többet elvesztettem, amiket nem is lehetett pótolni, ráadásul volt egy beépített hidam is, amit húsz év után cserélni kellett. Bárhogy is halogattam, ha vissza akartam nyerni a fogaimat, meg kellett barátkoznom az implanttal. Korábban több mint 15 évig volt egy fogorvosom, de nyugdíjba ment, és nemigen találtam magamnak másikat, akivel elégedett lettem volna. Legalább 8 fogorvost "koptattam el", így teljesen tanácstalan voltam, kire is bízhatnám magamat. Kiderült, hogy egy ismerősöm Bálinték rendelőjébe jár. Egy alkalommal elkísértem egy húzásra. Kifejezetten allergiás vagyok a különböző fogászati recsegésekre-ropogásokra, úgyhogy már csak attól majdnem elájultam, amit közben hallottam. A végén viszont a legnagyobb döbbenetemre azt mondta, semennyire nem fájt, sőt, nem érzett semmit! Na, ez volt az a pillanat, amikor komolyan elkezdtem a fogbeültetésen gondolkodni. Elmentem konzultációra, és már az első találkozáskor tudtam, hogy ha valahol, itt mindent meg fognak csinálni. Nem is csalódtam bennük. Összesen 4 implantációm lett. Ebből az egyik elég komplikált volt, mert ahhoz arcüreg-emelést is kellett végezni. A teljes folyamat nagyjából fél évig tartott. Az volt a legmeglepőbb, hogy sem a műtétek, sem a gyógyulás alatt nem éreztem semmi fájdalmat, nem volt gyulladás, még az arcom sem dagadt be. Közvetlen műtét után egy-egy fájdalomcsillapítót a biztonság kedvéért bevettem, de igazából lehet, hogy anélkül sem lett volna kellemetlen. Most nagyon jól vannak a fogaim. Nem lötyög, nem zörög, nincs hiány, nincs kellemetlen érzés. Ami nekem megdöbbentő volt, hogy az egész implantálás lényegesen kellemesebb, ha lehet ilyet mondani, és rövidebb ideig tart, mint egy sima fogkőleszedés. Nem tudom, máshol hogy mennek ezek a dolgok, de Bálint rendelője nekem bejött 🙂

Ha valaha újra szükségem lesz ilyen műtétre, biztosan visszamegyek hozzájuk

Tíz éve, egy balesetben letört az egyik front fogam. Akkor megmentették egy koronával, de végül tavaly ki kellett húzni. Fogtechnikusként dolgozom, és Bálintékat egy számomra hiteles fogorvos kollegám ajánlotta, így nyugodt szívvel bíztam magam a gondjaikra.

Különösen, mert számomra rendkívül fontos az, hogy milyen márkájú implantot ültetnek be. Úgyhogy döntésemet megkönnyítette, hogy Bálinték pont az általam preferált Straumann implantátumokkal dolgoznak.

Bár eleve sem tartottam magától a beavatkozástól, de a folyamat gyorsasága, nyugodt hangulata, fájdalommentessége – bavallom – engem is meglepett.

Szakmám miatt sok rendelőben jártam már életemben, és tapasztalataim szerint mindig mindenütt ül 4-5 várakozó. Itt ezt valahogy teljesen máshogy szervezik. Az időbeosztás úgy van elrendezve, hogy ne legyenek torlódások. Mindig egyedül ülhettem a várószobában a beavatkozások előtt, és ez számomra fontos. Így valahogy még sokkal nyugodtabb volt.
Igazából semmi negatívot nem tudok elmondani sem a műtéti folyamatról, sem az utána lévő kontrollokról. Minden pozitív volt.

Ha netán valaha újra szükségem lesz ilyen műtétre, biztosan visszamegyek hozzájuk.

P. Csaba, Budapest

5.0
2018-10-29T14:49:00+00:00

P. Csaba, Budapest

Tíz éve, egy balesetben letört az egyik front fogam. Akkor megmentették egy koronával, de végül tavaly ki kellett húzni. Fogtechnikusként dolgozom, és Bálintékat egy számomra hiteles fogorvos kollegám ajánlotta, így nyugodt szívvel bíztam magam a gondjaikra. Különösen, mert számomra rendkívül fontos az, hogy milyen márkájú implantot ültetnek be. Úgyhogy döntésemet megkönnyítette, hogy Bálinték pont az általam preferált Straumann implantátumokkal dolgoznak. Bár eleve sem tartottam magától a beavatkozástól, de a folyamat gyorsasága, nyugodt hangulata, fájdalommentessége – bavallom – engem is meglepett. Szakmám miatt sok rendelőben jártam már életemben, és tapasztalataim szerint mindig mindenütt ül 4-5 várakozó. Itt ezt valahogy teljesen máshogy szervezik. Az időbeosztás úgy van elrendezve, hogy ne legyenek torlódások. Mindig egyedül ülhettem a várószobában a beavatkozások előtt, és ez számomra fontos. Így valahogy még sokkal nyugodtabb volt. Igazából semmi negatívot nem tudok elmondani sem a műtéti folyamatról, sem az utána lévő kontrollokról. Minden pozitív volt. Ha netán valaha újra szükségem lesz ilyen műtétre, biztosan visszamegyek hozzájuk.

Az eredménnyel a mai napig teljesen elégedett vagyok

Igazából mindig elég rosszak voltak a fogaim. Évek alatt rengeteg pénzt költöttem fogorvosra, és mégsem lett jobb a helyzet. Be kellett látnom: egyszerűen ilyen fogakkal születtem. Nagyon szerettem volna már valami megoldást.

Egy barátnőm ajánlotta Bálintékat, ő is és a lánya is évek óta oda járnak, és elégedettek velük. Én igazából nem is keresgéltem más implantológusokat, megbíztam az ajánlásban.
Végül 2 év leforgása alatt Bálint összesen 6 implantátumot ültetett be. Jobb alul, bal alul és bal felül, mindenhol kettőt.

Az eredménnyel a mai napig teljesen elégedett vagyok. Színben, formában száz százalékosan illeszkedik a fogsoromhoz, nekem hála istennek semmi problémám nincs vele.

Nem állíthatnám, hogy a kezelések előtt nem volt bennem félelem, de a rendelőben annyira kedvesek, szimpatikusak voltak, hogy valahogy mindent feledtettek. Mindig mindenről pontosan felvilágosítottak, az egész eljárás korrekt volt. Ők tényleg szuperek 🙂

Nem mondom, hogy egyáltalán nem volt fájdalmam a beavatkozás és a gyógyulás során, de így utólag visszanézve nagyon kellemesen csalódtam. Sokkal rosszabbra számítottam.
És hát baráti, ismerősi körben nem feltétlen beszél az ember a fogairól, de ha szóba jönne, én tényleg mindenkinek nyugodt szívvel tudnám őket javasolni.

F. Éva, Budapest

5.0
2018-10-29T14:38:26+00:00

F. Éva, Budapest

Igazából mindig elég rosszak voltak a fogaim. Évek alatt rengeteg pénzt költöttem fogorvosra, és mégsem lett jobb a helyzet. Be kellett látnom: egyszerűen ilyen fogakkal születtem. Nagyon szerettem volna már valami megoldást. Egy barátnőm ajánlotta Bálintékat, ő is és a lánya is évek óta oda járnak, és elégedettek velük. Én igazából nem is keresgéltem más implantológusokat, megbíztam az ajánlásban. Végül 2 év leforgása alatt Bálint összesen 6 implantátumot ültetett be. Jobb alul, bal alul és bal felül, mindenhol kettőt. Az eredménnyel a mai napig teljesen elégedett vagyok. Színben, formában száz százalékosan illeszkedik a fogsoromhoz, nekem hála istennek semmi problémám nincs vele. Nem állíthatnám, hogy a kezelések előtt nem volt bennem félelem, de a rendelőben annyira kedvesek, szimpatikusak voltak, hogy valahogy mindent feledtettek. Mindig mindenről pontosan felvilágosítottak, az egész eljárás korrekt volt. Ők tényleg szuperek 🙂 Nem mondom, hogy egyáltalán nem volt fájdalmam a beavatkozás és a gyógyulás során, de így utólag visszanézve nagyon kellemesen csalódtam. Sokkal rosszabbra számítottam. És hát baráti, ismerősi körben nem feltétlen beszél az ember a fogairól, de ha szóba jönne, én tényleg mindenkinek nyugodt szívvel tudnám őket javasolni.

Egy műtét nem kellemes, de szinte soha nem éreztem fájdalmat

Amikor elkezdtek romlani a fogaim, szembesültem azzal, hogy fémallergiám van, így nálam nem jöhet szóba a műfogsor. Legalábbis a rögzített nem, kivehetőt viszont semmiképp sem szerettem volna.

Bálintékat a nővérem ajánlotta, aki régóta velük dolgozik. Így végülis nem is kezdtem el a neten keresni más lehetőség után, hanem bejelentkeztem.

Amúgy én egész életemben rettegtem a fogorvostól, de most valahogy mégsem. És amikor láttam a rendelői környezetet, különösen megnyugtatott, hogy jó kezekben leszek.
A kezelésem 2017. szeptemberben kezdődött, és összesen közel egy évig tartott. Teljes alsó és felső fogsort készítettünk, ami 4-4, összesen 8 implantátumon áll.

És az az érdekes, hogy valahogy nem féltem az egész kezelés során. Persze, izgultam, de bármikor kérdezhettem (és meg is tettem:), mindig minden kérdésemre választ kaptam, bármikor mehettem, ha problémám volt.

Egy műtét nem kellemes, de szinte soha nem éreztem fájdalmat.

Nagyon-nagyon meg vagyok elégedve. Ha kell, visszamegyek hozzájuk. És ajánlanám őket másoknak is, ahogy ajánlottam is már.

N. Ilona, Budapest

5.0
2018-10-29T14:51:14+00:00

N. Ilona, Budapest

Amikor elkezdtek romlani a fogaim, szembesültem azzal, hogy fémallergiám van, így nálam nem jöhet szóba a műfogsor. Legalábbis a rögzített nem, kivehetőt viszont semmiképp sem szerettem volna. Bálintékat a nővérem ajánlotta, aki régóta velük dolgozik. Így végülis nem is kezdtem el a neten keresni más lehetőség után, hanem bejelentkeztem. Amúgy én egész életemben rettegtem a fogorvostól, de most valahogy mégsem. És amikor láttam a rendelői környezetet, különösen megnyugtatott, hogy jó kezekben leszek. A kezelésem 2017. szeptemberben kezdődött, és összesen közel egy évig tartott. Teljes alsó és felső fogsort készítettünk, ami 4-4, összesen 8 implantátumon áll. És az az érdekes, hogy valahogy nem féltem az egész kezelés során. Persze, izgultam, de bármikor kérdezhettem (és meg is tettem:), mindig minden kérdésemre választ kaptam, bármikor mehettem, ha problémám volt. Egy műtét nem kellemes, de szinte soha nem éreztem fájdalmat. Nagyon-nagyon meg vagyok elégedve. Ha kell, visszamegyek hozzájuk. És ajánlanám őket másoknak is, ahogy ajánlottam is már.
5.0
4