Esztétikai kezelések 2019-10-15T15:15:45+00:00

Esztétikai fogászat

Az élet során a fogak elvesztése bekövetkezhet fogszuvasodás, fogínysorvadás vagy baleset következtében. A frontfogakat inkább esztétikai, míg a moláris fogakat a rágófunkció visszaállítása miatt pótoljuk. A hiányzó fogakat pótolhatjuk a hiány melletti fogak lecsiszolásával. Ezt rögzített pótlásnak nevezzük. Ezek a hidak egy fém vagy cirkónium-oxid vázra kerülnek.

Milyen kezeléssel érhetjük el a számunkra tökéletes mosolyt?

Sok embernél felmerül a kérdés, megéri-e ép, ám kevésbé esztétikus fogsort átalakítani koronákkal.
Ezt mindenki döntse el maga – van, akinek a mosolya a mindene, és ha nem érzi tökéletesnek, korlátozza a nevetésben, beszédben, evésben is akár. Ez esetben ajánlott konzultálni a fogorvossal, milyen módszerrel lehetne szebbé tenni a front fogakat. Nem feltétlenül korona lesz az első lépés. Nagyon sokan nem tudják, de van, hogy egy egész kicsi tömés is csodákat tud tenni, és fele annyiba is kerül. Ha viszont nagyobb változásra van szükség, kusza fogsornál megoldás lehet a fogszabályozás, illetve összes fogra korona felhelyezése. Ehhez viszont minden fog 50%-át el kell csiszolnia az orvosnak, ez az a rész ami természetesen sok embert elriaszt ettől a metódustól.

Erre a vázra égeti a technikus a kerámiát, ezáltal a fogpótlás olyan színű lesz, mint a páciens saját preparálás előtti fogai.

Természetesen korona, híd és héjak alkalmazásánál segítünk a tökéletes szín kiválasztásában – teknikusunk, Réka többször ellenőrzi és mondja meg, melyik lenne a legmegfelelőbb árnyalat. Az esetben, ha páciensünk teljes mosolya átalakítását szeretné, jobban elrugazkodhatunk a fogak eredeti színétől – de mindig jó kicsit a természetesség híve maradni.