Fogászati, esztétikai és implantációs kezeléseink

Implantáció

Implantátum behelyezése olyan foghiány esetén indokolt, amikor a hagyományos eljárásokkal készült fogpótlás esztétikailag, illetve funkcionálisan hátrányt jelent. Fogászati implantáció javasolt a következő esetekben:

  • egy fog hiánya (elegendő hely esetén)
  • egy- vagy kétoldali sorvégi foghiány
  • túl hosszú sorközi foghiány
  • fogatlan állcsont
  • egyes betegségekben (asztma, epilepszia)

Kattintson ide, ha implantációval kapcsolatban további részletek érdeklik: Minden, amit az implantációról tudni szeretne »

Arcüreg emelés

Arcüreg emelésre akkor van szükség, amikor a felső állcsonton (a foghiány premoláris, moláris területén) a csontmagasság nem elegendő implantátum behelyezésére. Ebben az esetben műtéttel az arcüreg-nyálkahártyát megemeljük csontpótló anyag segítségével.

Fogágybetegségek kezelése

Ínygyulladásnak nevezzük azt, amikor a fogíny baktériumok hatására gyulladásba kerül. Ez a gyulladás ráterjedhet a fogágyra és visszafordíthatatlan folyamatot indíthat el.

Legfontosabb a megelőzés, de ha a gyulladás ráterjed a fog tartószerkezetére, tasakcsökkentő műtéttel elérhetjük, hogy az íny újra jobban tapadjon a csonthoz.

Esztétikai fogászat

Az élet során a fogak elvesztése bekövetkezhet fogszuvasodás, fogínysorvadás vagy baleset következtében. A frontfogakat inkább esztétikai, míg a moláris fogakat a rágófunkció visszaállítása miatt pótoljuk. A hiányzó fogakat pótolhatjuk a hiány melletti fogak lecsiszolásával. Ezt rögzített pótlásnak nevezzük. Ezek a hidak egy fém vagy cirkónium-oxid vázra kerülnek.

Erre a vázra égeti a technikus a kerámiát, ezáltal a fogpótlás olyan színű lesz, mint a páciens saját preparálás előtti fogai.

Fogmegtartó kezelések

Tömések

A fogak elvesztése legnagyobb százalékban fogszuvasodás (caries) miatt következik be. Ha időben fogorvoshoz fordulunk, akkor ez a folyamat megállítható. A tömések legnagyobb részt fogszínűek, a leggyakrabban alkalmazott anyagok a kompozitok és az üveg-ionomerek.

Gyökérkezelés

Gyökérkezelésre sor kerülhet élő vagy elhalt pulpájú fogak esetén. A gyökérkezelés során az élő fogakból eltávolítjuk az ereket, idegeket. Fertőzött gyökércsatorna esetén megtisztítjuk és fertőtlenítjük is a területet.

Fogsebészet

Gyökércsúcs levágás

A gyökércsúcs rezekció vagy gyökércsúcs amputáció a gyökér gyulladt végének a levágását jelenti. A fogszuvasodás (caries) a fog keményszöveteiből (zománc, dentin) a fogbélre (pulpa) terjedhet. Ez a folyamat gyökérkezeléssel gyógyítható, azonban ha a folyamat nagyon előrehalad, a gyökércsúcson ciszta alakulhat ki. Ez már csak gyökérkezelést követő műtéttel orvosolható.

Van olyan eset is, amikor a gyulladás éppen a rossz gyökérkezelés miatt alakul ki. Ebben az esetben ha lehetséges, új gyökértömést kell készíteni. Amennyiben ez nem kivitelezhető, pl. gyökércsapos fogmű esetén vagy a gyulladás nem szűnik a kicserélt gyökértömés hatására sem, akkor is rezekciót végzünk.

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak általában 18 éves korban mutatnak előtörési tendenciát. Ezen kor előtt a bölcsességfogak csonttal fedettek. A bölcsességfog eltávolítása több esetben is indokolt lehet.

1. Előtörés előtt:
A csontban ciszta alakulhat ki rajta.
Már ebben a fázisban fogszabályzási problémákat okozhat.

2. Előtörés következtében (ekkor okozhatja a legtöbb problémát):
Tasak alakulhat ki a fog koronája és az íny között (periconitis).
Megnyomhatja az előtte lévő fogakat, amiket azután csak fogszabályozó készülékkel állíthatunk helyre.

3. Előtörés után:
Elhelyezkedése miatt nehezebb tisztítani, így könnyen szuvasodás alakulhat ki rajta.

Szeretettel várjuk, ha kezelésre van szüksége

Fontos számunkra, hogy kényelmesen és otthonosan érezze magát. Szeretnénk, ha tőlünk úgy állna föl, hogy ha szüksége van rá, bármikor szívesen visszatérjen.

Nálunk nem kell várakoznia

Mert a kezeléseket mindig a megbeszélt időpontban kezdjük. Nincs várakozás, nincs csúszás, nálunk Ön az első.

Időpontot szeretne?

Várom jelentkezését, kattintson ide!
Bóné ZSUZSANNA

Időpontot kérek
Időpontot kérek