Fog implantátum kilökődés esetén beszélhetünk korai, illetve késői kilökődésről. Korai implantátum kilökődése alatt azt értjük, amikor a beültetett “gyökér” még a fogpótlás elkészülése előtt meglazul.

Fog implantátum veszélyei: a kilökődés tünetei

Amennyiben a varratszedést követően, az operált területen duzzanat, fájdalom és/vagy vérzés jelentkezik, ajánlott minél előbb felkeresni a kezelőorvosunkat.

Késői implantátum kilökődése azt jeleni, amikor már a fogpótlás elkészült az implantátumra és ezután jelentkeznek a tünetek: duzzanat, fájdalom, vérzés, esetleg genny ürül az adott területről.

A fog implantátum kilökődés okai

A leggyakoribb okok közé tartozik a rossz száj higiéné, dohányzás és a nem megfelelő csontállomány. A kezeletlen cukorbetegség és kezeletlen fogágbetegség is növeli az implantátum kilökődésének kockázatát. Nagyon fontos, hogy az implantált területen lévő szomszédos fogakon ne legyen gyulladás.

Az implantátum-kilökődés gyakorisága

Az implantátum kilökődésének esélye az irodalom szerint 2-3%. A jobb minőségű implantátumok használatával és a gyakoribb kontroll vizsgálatokkal ez a szám 1%-ra csökkenthető. De sajnos a leggondosabb tervezés és precíz pótlás elkészítése esetén is előfordulhat probléma.

Minőségi fog implantátum behelyezés Budapest szívében, egy megbízható szájsebészeti klinikán

fogászat budapest

Rendelőnk a felhasznált anyagok, eszközök, az alkalmazott módszerek és a páciensekkel való bánásmód terén egyaránt a maximumra és a kiemelkedő színvonalú ellátásra törekszik. Ez a foghúzások, fogtömések és -pótlások, fogimplantátumok esetén éppen úgy igaz, mint bármilyen más fogászati kezelésnél.

Néhány szempont, amiért érdemes bennünket választani:  

  • a legkiválóbb minőségű, kiemelkedően tartós fogászati anyagok használata – implantátumok esetében például a svájci Straumann termékei,
  • a legkorszerűbb technológiák alkalmazása a kezelések során,
  • munkánk során a szaktudás mellett a legfontosabb tényező a bizalom és a kellemes atmoszféra a pácienseink számára,
  • ezt szolgálja, hogy pácienseinket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, így várakozás nélkül vehetik igénybe szolgáltatásainkat,
  • több kezelőnk, műtőnk és saját panoráma röntgenünk lehetővé teszi, hogy egyetlen helyszínen minden szükséges vizsgálat és kezelés elérhető legyen.

Ha a gyors, fájdalommentes kezelésekről van szó, amelyek eredménye hosszú távon is tartós, nem ismerünk kompromisszumot. Ugyanilyen fontos számunkra, hogy mindenki, aki felkeres bennünket, kényelmesen és otthonosan érezze magát nálunk. Szeretnénk, ha minden páciensünk úgy állna fel a fogorvosi székből, hogy bármikor szívesen visszatérjen hozzánk, ha szüksége van ránk.

paradontológia budapest

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérdéseit felteheti, illetve időpontot foglalhat a  +3612013196-os telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül.