A svájci Straumann implantátumok minősége, megbízhatósága, tartóssága és komfortja magasan kiemelkedik a fogászati implantátumok mezőnyéből. Ebben a blogposztban összegyűjtöttünk minden olyan információt, amit a Straumann implantátumokról érdemes tudni. 

Miért válasszuk a fogászati implantációt a hagyományos fogpótlással szemben?

Arról, hogy melyik a legjobb fog implantátum, vélemények sokaságát olvashatjuk. Abban viszont, hogy az implantáció a legjobb megoldás fogpótlás esetén, általában nincs vita.

Ezt támasztja alá egy németországi felmérés is, amelynek során 10 ezer pácienst kérdeztek arról, mennyire elégedettek a fogpótlásukkal. Azoknak, akiknél fogászati implantátum beültetésére került sor, 66%-a rendkívül elégedett volt az eredménnyel, 33%-uk pedig elégedett. 

Viszont azok közül, akik hagyományos fogpótláson estek át, 42% volt rendkívül elégedett, 44% pedig elégedett. Ez nem véletlen: az implantátumon alapuló fogpótlás számos előnnyel rendelkezik a hagyományos megoldásokhoz képest. 

A fogászati implantáción alapuló fogpótlás főbb előnyei:

 • Ideális megoldás egyetlen hiányzó fog, több szomszédos fog hiánya vagy akár teljes foghiány esetén is.
 • Maximális komfort és életminőség.
 • A természetes fogakkal tökéletesen egyező látvány.
 • Fogászati híd esetén nem szükséges lecsiszolni a szomszédos fogakat.
 • Az állkapocscsont sorvadásának megakadályozása, tökéletes egészségének megőrzése.
 • Akár egy életen át kitartó megoldás.
 • 100 százalékig pontos és kényelmes illeszkedés.

Valójában mennyire drága a fogimplantátum?

Gyakori ellenérv a fogimplantátumokkal szemben, hogy drágábbak a hagyományos fogpótló kezelésekhez képest. Ez azonban csak részben igaz: akkor, ha egyedül a bekerülési költséget vesszük számításba. Ha azonban hosszabb távon vizsgáljuk a fogászati implantáció költségeit, a kép jóval kedvezőbb. 

Ez az alábbi grafikonról is leolvasható:

fog implantátum vélemények

Az ábrán egy hagyományos, háromelemű híd költségeit láthatjuk (sötétszürke színnel jelölve), illetve a fogászati implantátumon alapuló fogpótlás költségeit, 30 évre vetítve. A grafikonról leolvasható, hogy az implantációs fogászati kezelések induló költségei magasabbak, ám átlagosan a 7. évtől ez a megoldás kevesebbe kerül, mint a hagyományos fogpótlások. Minél messzebbre tekintünk tehát, annál jobban megéri a fogászati implantáció. 

Ezt a tapasztalatok is alátámasztják. Hiszen egy hagyományos korona, híd alatt a csiszolt, megbontott fogfelszín a legtökéletesebb illeszkedések mellett is előbb-utóbb óhatatlanul károsodik. Ilyenkor a korona vagy híd leszedése, a fogak tisztítása, kezelése, regenerációja, majd a fogpótlás visszahelyezése mind-mind költséget jelent. Egy kiváló minőségű, megbízható implantátum esetében ezek a problémák nem jelentkeznek. 

Ugyanakkor fontos hozzátenni, hogy minden páciens, minden eset más és más. Van, amikor erősebb anyagú implantátumra van szükség, van, amikor speciális, ki méretűre – és még sorolhatnánk. Ezért nehéz, vagy inkább lehetetlen látatlanban kijelenteni, hogy az ilyen vagy olyan gyártó implantátuma a legjobb. Ezért mindenképpen érdemes erről megkérdezni a fogorvosunkat is.

Melyik a legjobb fogimplantátum? 

A fogbeültetés hosszú távra, ideális esetben egy egész életre szól. Érthető, ha a páciens a legjobb megoldást szeretné igénybe venni. De mi alapján válasszunk a különböző gyártók számos elérhető terméke közül? 

Néhány támpont, ami segíthet a döntésben.

 • Mióta működik, milyen múltja van az adott gyártónak?

Egy sok évtizede fogimplantátumokat előállító, a világ élvonalában lévő vállalat jól csengő neve önmagában is garanciát jelent. Egy ilyen gyártó esetében biztosan nem kell aggódnunk az implantátumok minőségét, megbízhatóságát, tartósságát illetően.

 • Milyen háttér áll mögötte? 

Amennyiben akkora vállalat, hogy számos szakértőt, kutatót, fogászati és más szakembert képes foglalkoztatni, az általuk képviselt szakértelem predesztinálja a termékek magas színvonalát.

 • Mennyire elterjedtek, népszerűek az általa gyártott implantátumok?

Ha egy gyártó termékeinek világszerte sok százezer vagy millió páciens, illetve fogorvos szavaz bizalmat, főleg hosszú évek óta, az  mindenképpen jó előjel. 

 • Milyen garanciát ad az implantátumokra? 

Ha semmiféle garancia nincsen a termékre, érdemes elgondolkodni, biztosan olyan jó-e az adott implantátum, mint amilyennek beállítják. Ellenben az örök garancia esetében valószínű, hogy kiváló termékkel állunk szemben.

 • Milyen az általa előállított implantátumok bennmaradási aránya

Fogimplantátum és fogimplantátum között hatalmas különbségek lehetnek – ezek egyik indikátora a bennmaradási arány. Ez a szám azt mutatja meg, hogy a beültetett implantátumok hány százaléka marad bent tartósan a beültetés után. Minél magasabb ez a szám, annál megbízhatóbb az adott implantátum. 

 • Fűződik-e az adott gyártó nevéhez valamilyen innováció az implantátumok területén?

Az a gyártó, amely számos újítást, szabadalmat, felfedezést tudhat maga mögött, vagy legalább néhányat, valószínűleg jó minőségű, megbízható implantátumok előállítására képes.

Miért éppen a Straumann implantátum? A gyártó háttere

mini implantátum

A svájci Straumann márka hosszú évek óta piacvezető a fogimplantátumok piacán. Az általa 1974 óta kifejlesztett implantátum rendszert számos neves fogklinika és implantológus fogszakorvos ajánlja és alkalmazza a páciensek megelégedésére. 

Néhány beszédes adat a Straumannról:

 • a világ vezető fogászati implantátum gyártója az értékesített implantátumok száma alapján;
 • 5 kontinensen 26 leányvállalata és több mint 2000 munkatársa van;
 • 6 gyáregysége van Európában és az USA-ban;
 • a Straumann implantátumok több mint 70 országban elérhetőek;
 • 2014-ben több mint 14 millió beültetett Straumann implantátumot tartottak számon világszerte;
 • a Straumann implantátumokkal kapcsolatban több mint 700 független tudományos publikáció látott napvilágot az elmúlt 35 évben;
 • a Straumann implantátumok bennmaradási aránya 98,8%-os;
 • A Straumann 60 éve folyamatosan úttörő innovációkkal jelentkezik a fogászati implantátumok területén, mint például a Straumann Slactive és a Straumann Roxolid.

Svájci straumann implantátum

A Straumann elkötelezett a tudomány iránt: fogászati implantátumaival kapcsolatban több mint 700 klinikai tanulmány és tudományos publikáció jelent meg több mint az elmúlt 35 évben

Miért kiváló választás egy Straumann implantátum? 

A Straumann implantátumok anyaga

 1. 100%-os tisztaságú titánium

Nagyon erős és biokompatibilis fém, ami az szokásosnál gyorsabb csontosodást tesz lehetővé. Ezt a Straumann szakemberei tovább fokozták az implantátumok felületének porózus kialakításával. Beültetés után a mikroszkopikus lyukak révén a csont integrációja felgyorsul, ami jelentősen lerövidítheti a gyógyulási, és így a kezelési időt. 

 1. Titánium-cirkónium ötvözet

A tiszta titániumnál erősebb anyag, ezért többféle kezeléshez ajánlható, köztük olyanokhoz, ahol csak a kis átmérőjű, mini implantátum beültetése lehetséges.

 1. Kerámia

Elefántcsontszínű fémmentes megoldás vékony vagy visszahúzódott fogíny, illetve magasabb esztétikai igények esetén.

A Straumann implantátumok speciális menete

A prémium minőségű Straumann implantátumokat speciális csavarmenettel látják el. Ez lehetővé teszi, hogy az implantátum akár közvetlenül a fogeltávolítás után beültetésre kerülhet. Emellett arra is alkalmas, hogy az eltávolított fog csontosodott területére kerüljön. A speciális csavarmenet további előnye, hogy az implantáció kevésbé terheli az őt körülvevő csontot. 

Milyen Straumann implantátumok közül választhatunk?

straumann

Straumann Standard és Standard Plus

Elsősorban fogágybetegségben szenvedő pácienseinknek ideális ez az implantátum rendszer. A betegség kikezelését követően ugyanis a foghiány pótlására különösen alkalmassá teszi, hogy otthoni tisztítása is könnyen és egyszerűen lehetséges. Ez elsősorban polírozással borított nyaki felületének, valamint a köztielemmel való, csontszinttől távoli kapcsolatának köszönhető.

Straumann Bone Level

A Straumann egyik legújabb fejlesztése ez az implantátum, amely a platform-shifting elven nyugszik. Ennek köszönhetően szinte teljesen meggátolja az implantátum környezetében kialakuló gyulladásokat. További előnye a hagyományos implantátumokhoz képest, hogy akár a csontpótló eljárásokkal egy időben is alkalmazható. Ez pedig jelentősen lerövidíti a várakozási, illetve a kezelési időt. 

Garanciák és árak

A Straumann implantátumokra többféle gyártói garancia érvényes:

 • 5 év garancia a kerámia-alkatrészekre
 • 10 év garancia a fémalkatrészekre
 • és örök garancia magukra a fogimplantátumokra.

A rendelőnkben érvényes Straumann fog implantátum árak ezen az oldalon elérhetőek.  

A Straumann implantátumok speciális jellemzői, a Straumann néhány lenyűgöző innovációja

Straumann Roxolid

straumann roxolid

A Straumann egyik legújabb fejlesztése egy új fémötvözet, a Roxolid. A titánból és cirkónium-oxidból készülő ötvözet jóval nagyobb mechanikai szilárdsággal rendelkezik a hagyományos titán implantátumokhoz képest. Így ellenállóbb, és a csonthoz is erősebben kapcsolódik. 

Emellett kis átmérőjű mini implantátumokhoz is ideális. A Roxolid nagyobb szilárdsága révén ugyanis ezek az implantátumok is elbírják a jelentősebb terhelést. Így gyakran az egyébként szükséges csontpótlás is nélkülözhetővé válik. 

Straumann SLActive® implantátum felület 

Ez a Straumann által kifejlesztett egyedülálló felület nagymértékben segíti az implantátum integrációját az állkapocscsontba. Míg más, hagyományos implantátumok esetében ez 6-8 hét is lehet, a Straumann Slactive implantátumoknál 3-4 hét alatt végbemegy a csontosodás. 

Miért válassza rendelőnket fogászati implantáció esetén?

A fogkő eltávolítás révén elkerülhető a fogágybetegség.

Rendelőnk a felhasznált anyagok és eszközök, az alkalmazott módszerek és a páciensekkel való bánásmód terén egyaránt a maximumra és a kiemelkedő színvonalú ellátásra törekszik. Ez a fogpótlások, fogimplantátumok esetén éppen úgy igaz, mint bármilyen más fogászati kezelésnél.

Néhány szempont, amiért érdemes bennünket választani:  

 • a legkiválóbb minőségű, kiemelkedően tartós fogászati anyagok használata – implantátumok esetében például a svájci Straumann termékei
 • a legkorszerűbb technológiák alkalmazása a kezelések során,
 • munkánk során a szaktudás mellett a legfontosabb tényező a bizalom és a kellemes atmoszféra a pácienseink számára,
 • ezt szolgálja, hogy pácienseinket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, így várakozás nélkül vehetik igénybe szolgáltatásainkat,
 • több kezelőnk, műtőnk és saját panorámaröntgenünk lehetővé teszi, hogy egyetlen helyszínen minden szükséges vizsgálat és kezelés elérhető legyen.

Ha a gyors, fájdalommentes kezelésekről van szó, amelyek eredménye hosszú távon is tartós, nem ismerünk kompromisszumot. Ugyanilyen fontos számunkra, hogy mindenki, aki felkeres bennünket, kényelmesen és otthonosan érezze magát nálunk. Szeretnénk, ha minden páciensünk úgy állna fel a fogorvosi székből, hogy bármikor szívesen visszatérjen hozzánk, ha szüksége van ránk.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás a fogkő eltávolítás legkorszerűbb módszere.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérdéseit felteheti, illetve időpontot foglalhat a  +3612013196-os telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül.

Szeretettel várjuk, ha kezelésre van szüksége!