A fogcsináltatás, fogaink kezelése nem elhanyagolandó feladat, mivel szájüregi egészségünk kihat általános jóllétünkre és közérzetünkre. Miért érdemes foghiány esetén implantációban gondolkodni, és mit kell tudni a fogpótlások megtérüléséről és az árakról?

Fogmegtartó kezelések az egészséges fogakért

A fogmegtartó kezelések segítenek megőrizni és fenntartani a fogak és az íny egészségét, és hozzájárulnak az általános szájhigiénia javításához. A rendszeres szűrővizsgálatok és az alapos, gondos fogápolás lehetővé teszi a fogszuvasodás, a fogínybetegségek és más fogászati problémák megelőzését. Az időben felismert problémák kezelése pedig csökkenti a további károsodás és a fogvesztés kockázatát.

A fogmegtartó kezelések körébe tartozik többek közt a

  • fogkő-eltávolítás;
  • az esztétikus (kompozit) tömések elkészítése;
  • a barázdazárás;
  • az inlay, onlay, csapos fog készítése; illetve
  • a gyökérkezelés.

Fogcsináltatás foghiány esetén implantációval

Ha fogpótlásra van szüksége, érdemes a fogimplantátumok mellett dönteni. A fogimplantátumok ugyanis rendkívül hasonlítanak a természetes fogakra, mind kinézetben, mind pedig funkcionalitásban. Az implantátumokat a állcsontba ültetjük be, ahol egy idő után az állkapocscsontba integrálódnak, ami erős és stabil alapot teremt a fogpótlás számára. Ennek eredményeként az implantátummal helyettesített fog tökéletesen illeszkedik a többi fog közé, és lehetővé teszi a normális rágást, a beszédet és a természetes mosolyt.

A fogimplantátumok kiváló minőségű anyagokból készülnek, általában titánból vagy cirkóniumból, ami nagy szilárdságot és tartósságot biztosít. Ha ezeket a fogműveket megfelelően gondozzuk, akár évtizedeken vagy egy életen át is szolgálhatnak bennünket. Más fogpótlási módszerek, például a híd vagy a kivehető fogpótlások általában nem olyan hosszú élettartamúak, és idővel esetleg pótlásra vagy javításra szorulnak. Mivel a fogimplantátumok szilárdan rögzülnek az állkapocscsontban, a betegek jobb rágóerőt tapasztalhatnak, ami lehetővé teszi a keményebb ételek könnyebb megrágását és emésztését, és javítja az étkezési élményt.

Tipp: Szeretne többet tudni az implantációs eljárásról, illetve az implantátumok további előnyeiről? Olvassa el a Minden, amit az implantációról tudni szeretne, illetve a Fog implantátum gyakori kérdések című cikkeinket bővebb információkért. 

műfogsor és fogcsináltatás árak

Fogpótlás árak fogbeültetés esetén

A beültetett implantátum ára függ a gyártótól, a típustól és az implantátum anyagától, de számolni kell még a felépítmény árával, illetve szükség esetén a csontpótlás költségeivel is. Az implantátumokra komplett alsó vagy felső fogsorokat is fel lehet építeni. Ilyenkor 4-6 implantátum beültetésére van szükség közti elemek használatával. Egy teljes, implantátumokon nyugvó minőségi alsó vagy felső fogsor ára több millió forintot tehet ki a használt anyagok függvényében.

Tipp: Bővebb ismereteket szeretne az implantátumok költségeiről? Böngéssze át A fogbeültetés menete és ára, illetve a Fog implantátum árak című cikkeinket, amelyekben sorra vesszük, miért is érdemes ezekbe a tartós fogászati megoldásokba fektetni. Kezelési tervünkben részletes árajánlatot adunk az állapotfelmérés után, amely tartalmazza az összes felhasznált anyagot, kezelést, illetve a munkadíjat. A rendelőnkben érvényes árakat itt találja.

Kedvező fogsor árak profi fogászati rendelőnkben

Rendelőnk a felhasznált anyagok, eszközök, az alkalmazott módszerek és a páciensekkel való bánásmód terén egyaránt a maximumra és a kiemelkedő színvonalú ellátásra törekszik. Ez a foghúzások, fogtömések és -pótlások, fogimplantátumok esetén éppen úgy igaz, mint bármilyen más fogászati kezelésnél.

fogászat budapest

Néhány szempont, amiért érdemes bennünket választani:  

  • a legkiválóbb minőségű, kiemelkedően tartós fogászati anyagok használata – implantátumok esetében például a svájci Straumann termékei,
  • a legkorszerűbb technológiák alkalmazása a kezelések során,
  • munkánk során a szaktudás mellett a legfontosabb tényező a bizalom és a kellemes atmoszféra a pácienseink számára,
  • ezt szolgálja, hogy pácienseinket előre egyeztetett időpontban fogadjuk, így várakozás nélkül vehetik igénybe szolgáltatásainkat,
  • több kezelőnk, műtőnk és saját panoráma röntgenünk lehetővé teszi, hogy egyetlen helyszínen minden szükséges vizsgálat és kezelés elérhető legyen.

Ha a gyors, fájdalommentes kezelésekről van szó, amelyek eredménye hosszú távon is tartós, nem ismerünk kompromisszumot. Ugyanilyen fontos számunkra, hogy mindenki, aki felkeres bennünket, kényelmesen és otthonosan érezze magát nálunk. Szeretnénk, ha minden páciensünk úgy állna fel a fogorvosi székből, hogy bármikor szívesen visszatérjen hozzánk, ha szüksége van ránk.