Arcüreg emelés, csontpótlás

A csontpótlás ma már rutineljárásnak számít az arcüreg emeléssel együtt. Rendelőnkben, amely az egyik legfelkészültebb szájsebészet budapesti viszonylatban, a legmodernebb, kiváló minőségű csontpótló anyagokat használjuk.

Milyen esetben indokolt a csontpótlás?

A foghiány pótlásának legkorszerűbb módszere a fogászati implantáció vagy fogbeültetés. Az implantátum beültetésének és későbbi megfelelő működésének feltétele a megfelelő mennyiségű állkapocs csontállomány. 

Az állkapocscsont több okból is elvékonyodhat. Az egyik a kezeletlen fogínygyulladás, amely a csontszövetre átterjedve a lassanként felemészti a csontállományt. A másik ok a régóta bekövetkezett fogvesztés. A rágással összefüggő igénybevétel hiánya az adott területen az állkapocscsont elvékonyodásához vezet. 

A csontpótló kezelés során a legmodernebb eljárások és csontpótló anyagok segítségével, helyi érzéstelenítésben pótoljuk a hiányzó csontszövetet. 

Mi az az arcüreg emelés?

Az arcüreg emelés vagy sinus lift a csontpótlás speciális fajtája. Arcüreg emelésre akkor van szükség, amikor a felső állcsonton (a foghiány premoláris, moláris területén) a csontmagasság nem elegendő implantátum behelyezésére. Ebben az esetben műtéttel az arcüreg-nyálkahártyát megemeljük csontpótló anyag segítségével.

Az arcüreg emelésre leginkább akkor kerül sor, ha több éve alakult ki az adott területen a foghiány, és már csak kevés csont maradt, ami megtarthatná az implantátumot.

Arról, hogy az arcüreg emelés mennyibe kerül rendelőnkben, ide kattintva tájékozódhat. Ez egy alapár, a csontpótlás ára ugyanis mindig a felhasznált csontpótló anyag mennyiségétől függ.